Naar Engeland

ferry (3)

De ferry

We slapen een nachtje in een hondvriendelijk hotel in Duinkerke en nemen de volgende ochtend de ferry richting Dover. Het is voor mij de eerste keer op een boot en mijn baasjes zijn wat ongerust.

Ik moet alleen in de auto blijven tijdens de overtocht. De vensters van de auto worden op een kiertje gelaten en er wordt wel een speciaal plaatsje op de boot gezorgd zodat ik extra verluchting krijg.

Ik ben niet helemaal op mijn gemak door de vreemde geluiden en bewegingen die de boot maakt. Na een uurtje varen mogen de baasjes even komen kijken. Ik lig nog steeds braaf op de achterbank, me te concentreren op de vreemde bewegingen.

De baasjes laten me verder met rust en ik zit het volgende uurtje ook rustig uit. Eénmaal van de boot gereden kan het avontuur beginnen!

Check ruim voor vertrek de website van jouw ferry maatschappij voor nuttige info en regels.

Klik hier voor nuttige hondeninfo van DFDS.

Kent

We stoppen aan het strand van St Margarets Bay om de witte kliffen te bekijken. Ik mag hier jammer genoeg niet op het strand. We maken nog een kleine wandeling en de baasjes eten hun eerste scone.

We rijden verder naar Folkestone, een leuk stadje aan de zee met een heel goed viskraampje in de buurt van de fish market. Ik maak mijn eerste Engelse plons in de zee, hier is wel een groot strand waar ik toegelaten ben. Tip voor de baasjes: neem waterschoenen mee, er zijn véél steenstranden in Engeland.

Onze volgende stop is Dungeness National Nature Reserve. Ze noemen dit de woestijn van Engeland en het heeft duidelijk iets mysterisch. Er hangt een verlaten vibe: er liggen schepen en wrakken van schepen op het strand, er staan kleine vissershuisjes, er ligt een verlaten spoorweg en je ziet overal hoogspanningslijnen. Er staat zelfs een kerncentrale. Ondanks deze vreemde sfeer is het een mooie stopplaats en trek je er de mooiste foto’s.

kent
beachy

Beachy Head, Birling Gap and the Seven Sisters

We parkeren onze auto aan Beachy Head en maken een prachtige wandeling naar Birling Gap and the Seven Sisters. Ik mag heel vaak los rondlopen, enkel wanneer we dicht bij de afgrond wandelen moet ik van de baasjes terug aan de lijn. De uitzichten zijn heel mooi. De baasjes eten hun meegenomen lunch op het strand aan Birling Gap op.We wandelen via velden, weien en bossen terug. Ik loop vooral los, behalve wanneer we in een weide met vee wandelen, anders kan ik me niet bedwingen om erachter aan te lopen. We komen allerlei dieren tegen zoals schapen, koeien, paarden … .

Brighton - Portsmouth

We rijden verder richting het westen en stoppen kort in Brighton. Lang blijven we hier niet. Het is er zeer druk en we vinden moeilijk een parkeerplek, dus rijden we door naar Portsmouth. De baasjes lezen op het internet dat hier een foodfestival is en we nemen een kijkje. In Portsmouth heb je een ruim gevoel met de vele pleinen en parken. Het foodfestival is zowel een voltreffer voor de baasjes als voor mij. Ik krijg een ijsje van bij Parkers Pets. We eten onze lekkernijen onder een boom in een parkje op. Brighton is naar onze mening een leukere plek om even te stoppen dan Brighton.

portsmouth
newforest

New Forest National Park

Dit is een prachtige omgeving om door te rijden. Waarschijnlijk kan je hier héél veel mooie dingen zien en doen. Wij doen maar een klein stukje en in de buurt van Whitefield Moor komen we wilde koeien en paarden tegen. Er staat nergens een omheining. De dieren lopen vrij rond. We maken nog een leuke wandeling in de Blackwater Woods. Ik blijf meestal aan de lijn, dit is veel veiliger met al die wilde paarden en koeien in de buurt.

Bekijk de richtlijnen voor honden in New Forest.

Durdle Door & Man O'War Beach

Deze plek hadden we al een aantal keer als tip gekregen. We bezoeken Durdle Door op een warme zondag en zijn duidelijk niet de enigen met dit plan. We parkeren wat verder en maken een stevige wandeling helemaal naar het strand. Daar vinden we niet meteen een rustig plekje, dus gaan we naar het aangrenzende strand: Man O'War Beach. Hier is het duidelijk rustiger en we vinden een plekje in de schaduw. Honden zijn overal toegelaten.

durdle
purbeck (3)

Isle of Purbeck

We maken een mini roadtrip op het schiereiland en hebben de mooiste uitzichten onderweg. We stoppen regelmatig om foto's te trekken. In de late namiddag komen we in Swanage aan. Een leuk, gezellig vissersdorp waar we een fijne wandeling in de avondzon maken. De baasjes bestellen lekkere fish & chips en crabcakes in The Parade, één van de take-away's en smullen met zicht op zee. De zonsondergang zien we terwijl we wachten op de mini-ferry terug richting Poole.

Richting Dartmoor

We maken een tussenstopje in Weymouth, hier is voor de verandering een zandstrand, zalig aan de pootjes (en de voeten). Er is zelfs een groot stuk speciaal voor honden. We wandelen over de gezellige dijk en door het leuke centrum met toffe winkels.

Onze volgende stop is Chesil beach. Een heel groot strand, veel stenen, het water wordt snel diep en er is vaak een sterke stroming. Door de jaren heen heeft zich hier een speciale bank gevormd. Zo zie je water links en rechts van je.

De laatste stop is voor Lyme Regis, een gezellig kustdorp met fijne, lokale winkeltjes. Laat je baasje bao of sushi afhalen bij Red Panda en versier voor jezelf een ijsje van bij Pug & Puffin.

chesil
dartmoor (4)

Dartmoor National Park

We verblijven in een top-airbnb in de buurt van Ashburton, op de rand van Dartmoor.

Becky Falls bezoeken we op een ochtend. Wij vinden dit nogal duur (£8,25 per persoon) voor wat het is. Je kan 3 verschillende wandelingen maken waar je wel wat mooie dingen ziet, maar de rest van het park is zeker zo mooi. Zo stoppen we iets voorbij Haytor Rocks, zodat we een heel mooi zicht hebben op de rotspartij.

Ook Dartmeet is een must do, waar de East en de West Dart in elkaar vloeien tot de Dart. Hier kan ik me nog eens helemaal laten gaan in het water en zwem ik me te pletter.

De Clapper Bridge in Postbridge is een eeuwenoude fotogenieke brug.

Zorg dat je zeker door de Moors rijdt. Hier lopen de paarden en koeien los rond, ook op de weg, dus opletten in elke bocht! We waren maar een korte tijd in Dartmoor, je kan hier veel langer blijven en geweldige wandelingen maken.

Bekijk de richtlijnen voor honden in Dartmoor.

Richting Cornwall

Waarschijnlijk zijn er massa's mooie strandjes in de buurt. Wij stoppen bij Polridmouth Cove. Niks toeristisch, parkeren in een "wei" van de plaatselijke boer en betalen in een oude melkfles. De baasjes eten hun meegenomen lunch op met een fantastisch zicht!

Onze volgende stop is zowaar nog mooier, maar ook moeilijker te bereiken. Er gaat een weg naar Hemmick Beach, maar deze is net iets smaller dan onze auto door uit de kluiten gewassen hagen aan beide kanten van de weg. Gelukkig komen we geen tegenligger tegen en kunnen er 2 auto's aan het strand staan. Dit is duidelijk niet de bedoeling, dus we stoppen even voor een kleine wandeling en maken dat we snel verder rijden. Wil je wat langer wil blijven, gebruik dan de parking iets verderop.

hemmick (2)
lizard (5)

Cornwall

Voor ons is dit één van de mooiste delen van Zuid-Engeland. Het is zo variërend, er zijn zoveel mooie dingen te zien en te doen. We maken er de mooiste wandelingen, bezoeken zalige, rustige stranden, gaan shoppen en de baasjes eten er heel lekker.

Lees verder over onze Cornwall avonturen:

  • Lizard Point
  • Portheras Cove
  • Geevor Tin Mine
  • Mousehole
  • Cape Cornwall
  • Sint Ives
  • Harlyn Beach

Exmoor National Park & omgeving

We verblijven in de meest rustige, afgelegen Airbnb met een prachtig uitzicht en kunnen hier super relaxen. The Valley of Rocks staat op het programma. Een aanrader, het uitzicht is heel mooi en de rotsformaties zijn uniek. We wandelen van hieruit naar Lynton en hebben onderweg voortdurend zicht op zee.

Lynton is een gezellig dorpje met leuke winkeltjes, cafétjes en restaurants. Je kan van hieruit de Railway naar beneden nemen waar je tot aan de zee kan geraken. We rijden verder en picknicken in Simonsbath aan de Barle-rivier. Nog steeds geen wild beest gezien, dus rijden we verder. Ten Noorden van Exford hebben we prijs en zien we onze eerste wilde pony's. Niet veel verder loopt er een prachtexemplaar van een koe op de weg.

De volgende dag rijden we naar Clovelly, een pitoresk dorpje aan de kust. Hier zijn geen auto's toegelaten en de kasseiweg gaat stijl naar beneden. Bij het terug naar boven komen zeker uitblazen bij Cottage Tea, zij hebben een terras met uitzicht op de zee. We rijden nog even langs Morte Point waar we weer een schitterend uitzicht hebben.

Op weg naar Bath stoppen we nog even bij Kilve Beach. Een uniek strand met de mooiste rotsen waar je op zoek kan naar fossielen.

Bekijk de richtlijnen voor honden in Exmoor National Park.

exmoor (2)
exmoorkilvebeach
bath
bath (3)

Bath

Bath is een prachtige Romeinse stad! Het is zeker geen hele grote stad en is dus perfect te voet te verkennen. Neem zeker een volledige dag om tussen de mooie gebouwen te wandelen en af en toe een unieke shop te bezoeken. In Green Park Station heb je leuke kraampjes waar je lekker kan lunchen. Voor de rest heb je hele lekkere restaurants en gezellige pubs in het centrum.

Het is wat warmer terwijl wij de stad bezoeken en de baasjes willen me niet altijd meenemen. Gelukkig verblijven we in een super (hond)vriendelijke Airbnb waar John, de eigenaar, voorstelt om op me te letten. Ik vind dit natuurlijk geweldig, zo kan ik hele dagen met Dixie en Murphy spelen. De baasjes verkennen de stad ondertussen en komen me af en toe halen om iets leuk te doen.

Zo bezoeken ze de Roman Baths, een must do terwijl je in Bath bent, maar misschien niet helemaal zijn geld waard. Hier zijn trouwens geen honden toegelaten.

Farnham

Onze Glower-vrienden wonen in Farnham. Baasjes hebben al vele leuke truien en t-shirts van hen. Neem zeker eens een kijkje op hun website. Farnham Park is een heel leuk park in de buurt. Hier lopen vele honden rond en meestal niet aan de leiband.

We bezoeken ook Bourne Woods, een prachtig woud waar vaak films worden opgenomen. Zo zijn er heel wat scènes van The Gladiator opgenomen. We maken een leuke wandeling en ik krijg Hasse, de Glower-hond, zelfs bijna aan het spelen.

bournewoods
whitstable (2)
canterbury (2)

Whitstable & Canterbury

We verblijven in een luxe-airbnb in de buurt van Whitstable, dit is eigenlijk een groot appartement met een grote weide waar ik fijn los kan rondlopen. Whitstable is een heel gezellig dorpje. We maken een wandeling door het dorp met leuke winkeltjes en zetten de wandeling verder langs het strand. Laat je baasjes zeker een lobster bun eten in The Harbour Garden Café. Ook de Gin-tonics en het plaatselijke Whitstable Bay-beer zijn een aanrader. Ga zeker ook een biertje of cider drinken in The Black Dog, een gezellige micro pub.

De volgende dag regent het jammer genoeg, maar we bezoeken toch Canterbury. Een hele mooie stad met leuke plekjes om te ontdekken zoals The Westgate Gardens, een mooie tuin om door te wandelen. Ook The King's Mile is een leuke wijk waar je net zoals in het centrum gezellige winkeltjes en pubs vindt. De horecazaken geven zelf duidelijk aan of je viervoeter mee binnen mag of niet. Maar je vindt zeker en vast een gezellig plekje in een pub, lunchroom, restaurant ...

Google Maps

Bekijk hier de voorbereiding van onze reis via Google Maps. Je vindt er zowel onze eigen tips als reistips die het baasje heeft gevonden op andere websites en reisgidsen. Ook handig als leidraad om onderweg te navigeren. We hebben jammer genoeg niet de tijd gehad om al deze plekjes te bezoeken, maar de meesten zijn wel door ons goedgekeurd.

Nog leuke plekjes gevonden? Laat het me snel weten!