Tips Engeland

ferrypoole

Praktische tips

In Engeland moet je bijna overal betalen voor je parkeerplek. Vergeet geen ticket te nemen en zorg dus altijd voor genoeg kleingeld.

Op vele parkings vind je publieke toiletten én deze zijn meestal echt proper.

Wees niet bang voor het links rijden. Baasje vindt dat met je eigen auto links rijden toch iets makkelijker is. Zorg er wel voor dat je een oplettende co-piloot hebt, een extra paar ogen kan vaak nuttig zijn.

De Engelsen zijn gek van ronde punten. Goed opletten wanneer je geen voorganger hebt, anders gewoon volgen (en ook kijken natuurlijk!)

Er wordt steeds goed aangegeven wie waar voorrang heeft.

Check zeker de National Trust website! Hier vind je hele mooie plekjes met alle nodige info.

Engelsen zijn zeer vriendelijk! Aarzel dus zeker niet om tips te vragen.

Onze overnachtingen hebben we enkel via Airbnb geboekt. Klik hier en krijg 30,00 EUR korting op je eerste Airbnb verblijf.

Hondentips

Honden zijn niet op elk strand welkom. Toch vind je heel veel plaatsen waar het wel mag. Check de borden of zoek even op het internet bv. op deze website.

Ook in de meeste pubs mogen we mee naar binnen. Twijfel je, vraag het even. Vaak krijgen wij ons kommetje water voor jij je pint krijgt.

De Engelsen houden hun honden graag dicht bij hen, dus een enthousiaste hond zoals ik kan best wat ingetoomd worden.

Er zijn best veel plekken waar je viervoeter los kan rondlopen. Maar vaak loopt een wandelpad door een weide met vee. Dan lopen we best even aan de leiband.

Neem zeker een uittrekbare lijn mee, dan heeft je woef toch een beetje een "vrij" gevoel.

Er zijn vele leuke dierenwinkels in Engeland. Bezoek er zeker een aantal. Ze hebben er vaak toch net iets originelere spullen dan bij ons.

dartmoor (5)

Google Maps

Bekijk hier de voorbereiding van onze reis via Google Maps. Je vindt er zowel onze eigen tips als reistips die het baasje heeft gevonden op andere websites en reisgidsen. Ook handig als leidraad om onderweg te navigeren. We hebben jammer genoeg niet de tijd gehad om al deze plekjes te bezoeken, maar de meesten zijn wel door ons goedgekeurd.

Nog leuke plekjes gevonden? Laat het me snel weten!