Texel

Gezelligheid troef op dit Friese eiland!

texel (2)

Texel is een veel groter eiland dan bv. Schiermonnikoog. Hier rijden ook gewoon auto’s rond en je kan je auto ook meenemen tijdens de overtocht. Dit lijkt me meer aangeraden als je voor een aantal dagen op het eiland wil verblijven. Wij doen enkel een dagtocht en beslissen om te voet en met het openbaar vervoer een stuk van het eiland te verkennen.

We arriveren net op tijd in Den Helder om de boot richting Texel te nemen. De parking is er gratis. De baasjes kopen ginder nog snel een kaartje. Dit kost ons verbazend weinig: 5 EUR heen en terug voor 2 personen en ik mag gratis mee. Aan boord vind je een aantal drinkbakken, maar voor de 20 minuutjes overtocht is dit voor mij niet echt nodig.

Wanneer we aankomen op het eiland, kopen de baasjes een dagkaart voor het openbaar vervoer. We nemen samen meteen de bus richting De Koog. Daar maken we meteen een zalige strandwandeling richting “Strandpaviljoen Strandpaal 21”. De baasjes eten en drinken er iets lekker op het terras. Laat jouw baasjes zeker één van de Texelse biertjes proberen bv. een Skuumkoppe.

texel (2)
texel (4)

Na de wandeling nemen we de bus richting Den Burg. Hier heb je een leuk centrum met vele mooie zaakjes. Zowel winkels als cafés en restaurants. Wil je in een gezellig café iets drinken, ga dan zeker eens langs bij Café Mans. Het is een beetje een bruin café waar je gezellig iets kan drinken, maar ook eten.

Wij hebben jammer genoeg maar één dagje kennis kunnen maken met Texel. Maar ook van dit eiland waren we zeker overtuigd. Hier heb je wat meer opties en wat meer bedrijvigheid dan op Schiermonnikoog, maar rust zal je hier ook zeker en vast vinden.

11 Steden

De Alde Faenen

Schiermonnikoog