Schiermonnikoog

Ideaal om lange strandwandelingen te maken!

schiermonnikoog (7)

Ondertussen heb ik me al op veel verschillende stranden
uitgeleefd, maar dit is toch wel het grootste, breedste strand dat ik ooit gezien heb. De baasjes kopen vooraf ticketjes voor de boot. De boten varen maar een aantal keren per dag, dus controleer zeker de dienstregeling vooraf. Het is wat prijzig om de overtocht te maken en de baasjes moeten voor mij ook een ticket kopen. In Schiermonnikoog mag je als toerist niet met je auto naartoe, dus er rijden ook héél weinig auto’s rond. Dit geeft het eiland een rustige sfeer. Je laat je auto achter op de parking in Lauwersoog, dit kost je 5,00 EUR.

We moeten eerst een stukje rijden naar Lauwersoog om van daaruit de boot te nemen. Als je net als ons wat tijd over hebt, maak dan hier een leuke wandeling voor je de boot op gaat. Het is er prachtig en zo is je viervoeter al wat uitgeraasd voor de overtocht.

De overtocht duurt 45 minuten. Eénmaal aangekomen in Schiermonnikoog, kan je meteen de bus nemen naar je favoriete bestemming. Het kaartje koop je op de bus, ook voor je hond. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te wandelen, maar het eiland is te groot om het volledig op 1 dag te voet te verkennen. We nemen lijn 1 en stappen af bij “Strandhotel”.

schiermonnikoog (4)
schiermonnikoog (6)

We moeten even bekomen van het mooie, grote strand en beginnen daarna aan onze wandeling. Het is heel rustig op het strand, maar zelfs wanneer het er ooit druk zou zijn, is het strand meer dan ruim genoeg om je helemaal uit te leven. We zijn echt onder de indruk van het mooie strand en de baasjes trekken mooie foto’s. Ik moet dus regelmatig model spelen. We wandelen via het strand naar Strandpaviljoen De Marlijn. Zeg je baasjes een Pole Bjair te bestellen, het bier van Schier, samen met de zelfgemaakte garnaalkroketten en laat je lekker smullen. We wandelen via het bos terug richting het centrum van Schiermonnikoog. Het centrum heeft een rustige gezellige uitstraling met een aantal leuke zaakjes. Aangezien de boot maar om het uur vaart en we nog een tijdje moeten wachten, beslissen de baasjes iets te gaan drinken in de Tox bar. Het is er echter zo gezellig dat ze er ook blijven eten. Ik rust onder tafel wat uit na al het ravotten op het strand.

We bezoeken uiteindelijk maar een klein stukje van het eiland Schiermonnikoog, maar zouden hier zeker een aantal dagen kunnen
verblijven. Er is bijvoorbeeld nog een heel Nationaal Park te verkennen. Het is niet het goedkoopste eiland om er te geraken, maar laat dit je zeker niet tegenhouden om de unieke sfeer op dit eiland op te snuiven! Ik denk dat we ooit nog eens terugkomen.

11 Steden

De Alde Faenen