Naar Zeeland

Op weg

Vergeet zeker geen stop te maken in Yerseke wanneer je op weg bent naar Zeeland. Yerseke is bekend om zijn oester- en mosselteelt. Onze favoriete stopplaats is de Oesterij. Hier kan je de oesterputten bezoeken en hun plaatselijke lekkernijen proeven. Ik ben overal meer dan welkom en krijg een lekkere kom water aangeboden.

DeOesterijYerseke
VedetteZeeland4

Leuke bestemmingen

Zoutelande is één van onze favorieten. Hier verblijven we een aantal keren. Het heeft een heel gezellig dorp, een leuk café "De fiets", fijne terrasjes en lekkere restaurants. Overal ben ik toegelaten.

Domburg is leuk voor een uitstapje: toffe winkeltjes, fijne terrasjes, ook verwarmd in de winter.

Vlissingen is wat groter. Hier heb je meer winkels, cafés, restaurants... Wij vonden dit iets minder gezellig.

Middelburg ligt niet aan het strand, maar heeft leuke winkels voor de baasjes. Ook het centrum is heel gezellig. Ik blijf meestal rusten in de auto, terwijl de baasjes naar hartenlust shoppen.

In Renesse zijn we maar kort geweest. Het heeft een heel mooi strand en lekkere strandpaviljoenen waar ook ik mee binnen mag.

Waar verblijven?

Strandhotel Zoutelande: we verblijven hier verschillende keren. Ik ben steeds welkom, ook in het restaurant. Het ontbijt is ruim en goed verzorgd.

Hotel het verschil Zoutelande: het is een heel gezellig hotel, alleen hoorden we nogal wat geluiden van de aangrenzende kamers en vanop de gang. Hierdoor moest ik regelmatig waken. Het eten van het restaurant, net als het ontbijt waren héél lekker.

Strandappartement De Ark Zoutelande: dit is een heel ruim appartement, dus ik had plaats genoeg om me te installeren. Het is ideaal gelegen, net als de andere verblijfplaatsen. De keuken is goed uitgerust, dus kookten de baasjes zelf.

Airbnb Westkapelle: dit een hele gezellige verblijfplaats. De baasjes kregen lekkere zelfgebrouwen biertjes aangeboden van de eigenaar. Het ligt iets verder van het strand, maar de korte wandeling is zeker geen probleem. Westkapelle heeft een groot stuk "verhard" strand. Dit is het geval dicht bij deze verblijfplaats. Een stukje verder wandelen en er is weer zand.

Zeeland
Zeeland Scheldezicht

Uit eten en drinken

De Oesterij, Yerseke: Oesterputten waar je ze heel vers en gevarieerd kan proeven. Ook de mosselen zijn een grote aanrader. Ik mag overal mee

Strandpaviljoen Scheldezicht, Westkapelle: het is hier heel gezellig, zowel buiten als binnen. Ik krijg meteen een kommetje water en even later komt de ober met een snoepje voor me aan. zie foto

Eetcafé de babbel, Zoutelande: leuke standaard brasserie. Ik mag mee binnen.

Restaurant ZieZo, Zoutelande: De baasjes eten hier héle lekkere kreeft. Ik mag mee binnen, maar sommige andere gasten kijken me maar vreemd aan.

Het verschil, Zoutelande: ook hier eten de baasjes heel lekker. Ik mag mee onder tafel.

Strandpaviljoen de Schorpioen Renesse: hier eten de baasjes hele lekkere gebakken mosselen en een hemelse avocadoburger. Geen probleem voor mij om mee binnen te gaan.

Bar & Bistro Speyk, Vlissingen: hier zitten we in de winter op het gezellig verwarmd terras.

Activiteiten

Natuurlijk kan je altijd een strandwandeling maken. Sommige strandpaviljoenen zijn het hele jaar open.

Neeltje Jans: hier kan je de deltawerken van wel heel dichtbij bekijken. Bekijk de website even voor alle activiteiten. Wij zijn enkel letterlijk tot aan het water gereden.

Bunkers van Zoutelande: in de duinen van Zoutelande kom je de bunkers tegen. Op bepaalde momenten kan je ze binnenin bezoeken. Wij vonden ze langs buiten al cool.

Natuurlijk kan je ook steeds een ander aangrenzend dorp bezoeken. Door weer en wind: wij hebben ons nog geen seconde verveeld in Zeeland.

Neeltje Jans