Naar Slovenië

Uitzicht op het grote Millstätter meer. Hele mooie omgeving.

Op weg

Tussenstop 1: Wonneberg (DE)

We verblijven in Landgasthof Schweizerhof. Ik ben wel welkom op het terras, maar in het restaurant ben ik niet toegelaten. Na het eten maken we nog een leuke wandeling in de buurt. Er is plaats genoeg voor mij om te razen. 's Nachts is het heel warm op de kamer en het venster wil niet ver open.

Tussenstop 2: Millstätter See

We stoppen in Oostenrijk aan de Millstätter See. Daar zoeken mijn baasjes een rustig plekje om dichter bij het water te komen. Hier mag ik een duikje nemen. De vele rotsen houden me echter tegen om helemaal wild te gaan. Toch is de afkoeling heel welkom.
Na het plonsje zoeken we een leuk terrasje. Jammer dat we hier niet langer kunnen blijven. De omgeving is heel mooi.
We rijden verder en slapen in het rustige Pensione Natura.

Laghi Di Fusine

Op aanraden van onze hoteleigenaar maken we een omweg richting Italië. Hier bezoeken we dit mooie meer! We arriveren er vroeg, dus ik heb plaats en tijd genoeg om er vrij rond te lopen en een duikje te nemen. We wandelen het volledige grote meer rond en testen daarna het plaatselijk terras. Goedgekeurd!

Prachtig blauw water aan het Laghi Di Fusine op de grens Italië-Slovenië.
De kloof van Tolmin is een prachtige bezienswaardigheid waar het rustig vertoeven is.

Tolmin en omgeving

We verblijven 4 nachten in Sobe Silva, aanrader. We verkennen de omgeving uitgebreid en zien de mooiste rivier, watervallen, bergen, uitzichten, kloven... Ik mag op héél veel plaatsen een plonsje nemen in het vaak koude water, lekker verfrissend. Ook op het terras ben ik altijd welkom.

Lees hier meer...

Bled + Bohinj

Met de auto op de trein rijden we door de bergen richting Bohinj en Bled. Mijn baasjes vinden het heel spannend, ik doe gewoon een dutje op de achterbank.

Na de treinrit, die ons veel tijd bespaart, gaan we met de gondel naar Mount Vogel. Ik mag mee als mijn baasjes tekenen dat ze voor me verantwoordelijk zijn. We maken hier een leuke wandeling. Hier zijn nog wat andere mensen, dus moet ik iets meer aan de lijn. Boven heb je een mooi uitzicht op het Bohinj meer.

In Bled is het heel druk en toeristisch. We vinden ook maar moeilijk parking en rijden daarom door naar een hoger gelegen gebied waar we zicht hebben op het meer. We zitten gezellig op het terras totdat de wespen komen. Ik wil ze verjagen, maar ééntje prikt me in mijn lip. Gelukkig slik ik niets in en is het snel met wat ijs verholpen.

Volgens onze insta-vrienden Biju en Yuma moet je zeker iets gaan drinken in Vila Preseren wanneer je in Bled bent. Zij hebben een goede bediening en zijn heel hondvriendelijk!

Het uitzicht op het Bohinj-meer vanuit Mount Vogel.
De Franciscaanse kerk in Ljubljana op de achtergrond.

Ljubljana

Het is hier zo warm dat ik het niet erg vind regelmatig rustig aan de lijn te lopen. Ik mag vaak los op een lokaal pleintje en kan daar ook met de plaatselijke viervoeters spelen. Honden en mensen zijn hier heel vriendelijk. Op de terrassen ben ik overal meer dan welkom en bieden ze me vaak water aan.

Ik ga mee winkelen met de baasjes en word zelf ook verwend in de "PAPY-winkel". Ljubljana is een hele gezellige stad met lekker eten voor de baasjes.

De Sloveense kust

De baasjes willen op weg naar de kust de grotten in Postojna bezoeken. Dit is het meest toeristische dat we in heel Slovenië zien. Terwijl de baasjes in de grotten gaan, mag ik bij een vriendelijke man in een grote kennel op hen wachten.

Aan de kust verblijven we in een super Airbnb in Portoroz. Ik mag overal mee op het terras en aan Club Alaya is er zelfs een plekje waar ik de zee in mag samen met de baasjes.

SloveenseKust
Lipica

Lipica

Aangezien het baasje een grote paardenliefhebber is, maakten we een tussenstop in Lipica. Hier ligt een grote Lipizanerstoeterij. Het domein is heel groot en ik mag gelukkig aangelijnd mee binnen. Een aantal plekken zijn verboden terrein voor mij zoals de oefenpiste waar de paarden bereden worden. Geen probleem: de baasjes blijven om beurt buiten bij mij. Je kan er op een terras ook iets eten. De bediening is wel niet wat het moet zijn. Al bij al een mooie tussenstop, zeker voor paardenliefhebbers.

Logarska Dolina

Wat is het hier mooi!!! We verblijven in Farmhouse Štiftar. Hele leuke, nette verblijfplaats met een super ontbijt waar vooral gebruik wordt gemaakt van lokale producten.

Dag 1 maken we een wandeling naar Slap Rinka, een mooie waterval in de buurt. De temperatuur is heel aangenaam, dus we besluiten nog een stukje verder te gaan. Een stukje wordt een heel stuk en we komen uit in de berghut "Frischaufov dom na Okrešlju". Het uitzicht is hier magnifiek. De baasjes eten een stevige soep en drinken een fris biertje voor we de tocht naar beneden aanvatten. Het is een uitdagende wandeling waarbij baasje regelmatig een beetje ongerust is. No worries, ik geraak overal veilig over- en doorheen!

Dag 2 maken we een mini-roadtrip in de buurt. We rijden over de mooiste bergwegen. Het is hier heel rustig, waardoor we regelmatig kunnen stoppen en van het uitzicht genieten. 's Middags eten we de plaatselijke specialiteit op het terras bij een boer.

Uitzicht op de Kamnik-Savinja Alpen.
Ptuj

Op weg naar het Oosten

We maken een tussenstop in "Šmartinsko Jezero". Een mooi, groot meer waar je een leuke wandeling kan maken. Het is nog vroeg, dus het is er heel rustig. De volgende tussenstop die we maken is in het charmante dorpje Ptuj. We hebben geluk, want er is een soort food-truck festival die dag. We vinden een leuk plekje op het grote plein. Baasjes eten hele lekkere dingen en maken praatjes met de lokale bevolking.

De Oostelijke wijnstreek

We verblijven in "Turistična kmetija Dervarič", de plaatselijke wijnproeverij. De eigenaars zijn super vriendelijk en behulpzaam. We krijgen een privétour in hun wijnkelder en de baasjes mogen hun lekkere wijnen proeven. Natuurlijk nemen ze een voorraad mee naar huis. Het ontbijt is er heel lekker.

We rijden rond in de omgeving en stoppen bij een aantal wijnhuizen. De baasjes proeven redelijk wat wijn. De mensen in het oosten van Slovenië zijn minder hondvriendelijk. Ik mag op de meeste terrasjes wel mee, maar binnen is verboden terrein!

We krijgen van onze hotelbaas een gouden tip. In de buurt is een oude steengroeve: "Kamenšnica Babinci". Vroeger hebben ze hier zoveel uit de grond gehaald, dat er een groot meer is ontstaan. We rijden door veldweggetjes om er te geraken. Het is er lekker rustig en we genieten van een duikje.

Wijngaarden in de buurt van Jeruzalem, Slovenië.

Google Maps

Bekijk hier de meeste van onze stopplaatsen via Google Maps. Je vindt er zowel tips van ons als tips die het baasje heeft gevonden op andere websites. Ook handig om onderweg te navigeren.

Nog leuke plekjes gevonden? Laat het me snel weten!