Naar Schleching en omgeving

Chiemsee

Onderweg

We rijden een stukje en slapen in Kirchheim unter Teck. Een vrij groot, gezellig dorp met genoeg restaurants en cafés. De baasjes eten bij "zur Glocke" en vinden het heel lekker. Ik mag mee onder tafel, hoewel een aantal gasten me maar vreemd aankijken. Gelukkig is de vrouw aan de tafel naast ons heel lief voor mij. De volgende dag rijden we verder en stoppen we aan het meer van Chiemsee. We maken een wandeling langs het water. Heel ver gaan we niet, want het begint fel te sneeuwen. Toch een hele mooie omgeving en ideaal voor een stop, zelfs in de sneeuw.

Schleching

We verblijven in Haus Achental. Pia en Bernard zijn hele vriendelijke mensen die je met alles proberen te helpen. Ze zijn heel hondvriendelijk en ik ben heel welkom in hun appartement.

Er is een buurtwinkeltje op wandelafstand. Voor de rest is er (in de winter) weinig te beleven. Gelukkig hadden de baasjes wat lekkers bij voor 's avonds, want een café dichtbij was er niet.

Op wandelafstand is er een babypiste. Wij gingen erheen na sluitingstijd en hadden er massa's slee- en sneeuwpret.

In de buurt zijn héél wat leuke wandelingen. De meeste paden worden zelfs sneeuwvrij gemaakt. We maakten er een aantal leuke in de buurt. In de buurt van langlaufpaden moet je wel even opletten.

Schleching8
StJohannTirol

Snowboarden

De baasjes gaan snowboarden in 2 verschillende gebieden. Ze liggen beiden op ongeveer 30 min. rijden van ons appartementje.

Ze starten met het gebied Winklmoos-Steinplatte. Het is een klein maar leuk gebiedje met wat off-piste mogelijkheden.

Sankt Johann in Tirol proberen ze ook uit. Het is krokusvakantie en hier is het veel drukker. Het gebied is wel wat groter, maar volgens de baasjes iets minder leuk.