Naar Cornwall

lizard (5)

Lizard point

De hele omgeving rond Lizard Point is magnifiek. We wandelen een heel stuk van het South West Coast Path in westelijke richting en krijgen de schitterendste uitzichten. De wandeling gaat wel wat op en af, maar is zeker haalbaar. Ik mag regelmatig vrij rondlopen en we geraken op een strandje waar ik een plonsje maak.
Aan Lizard Point heb je een aantal leuke winkeltjes en terrasjes. Bij Wavecrest kan je lekker gingerbeer drinken met een prachtig uitzicht!

Portheras Cove

We parkeren de auto een stukje van het strand af op een rustige parkeerplaats en merken dat we nog wat moeten afdalen.
Portheras Cove is een zalig zandstrand waar honden toegelaten zijn. Ik vind het geweldig en begin meteen een diepe kuil te graven. De omgeving is prachtig, het water is zeer helder, de zon schijnt dus hebben we het zeer naar onze zin. Vergeet geen hapje en drankje mee te nemen, want het is hier wat verlaten.

portheras (3)
geevortinmine

Geevor Tin mine

We horen van vele mensen dat je een zonsondergang op het strand in Cornwall moet hebben meegemaakt. Onze timing is die avond niet echt perfect en we moeten ons haasten. Toevallig eten we in de Trewellard Arms en door wat opzoekwerk vinden de baasjes deze oude tinmijn heel dicht in de buurt. Overdag moet je blijkbaar inkom betalen om dit te bezoeken, maar 's avonds is er bijna niemand te bespeuren. De baasjes kunnen heel dichtbij parkeren en we zien meteen dat de zon al aan het dalen is.

Vergeet de zonsondergang op het strand en bezoek deze hidden gem. Een uniekere plek ga je niet vinden.

Mousehole

We hebben een dubbel gevoel na het bezoeken van Mousehole. Ik ben niet welkom op het strand, wat op zich OK  is want er zijn genoeg andere stranden waar ik wel kan ravotten. Maar ook op de kade mag ik niet komen. Wij vinden dit een beetje vreemd, aangezien auto's er wel mogen parkeren.

Naarmate we het dorpje meer ontdekken, worden we enthousiaster: leuke winkeltjes, gezellige hondvriendelijke terrasjes en smalle straatjes. Toch een bezoekje waard.

mousehole
capecornwall

Cape Cornwall

De locals raden ons aan Cape Cornwall i.p.v. Land's End te bezoeken. Land's End is prima bereikbaar en er is een leuke parking met een gezellig caravannetje dat omgetoverd werd tot een bar. Probeer zeker een lekkere brownie of cake.

Het is maar een korte wandeling tot het uiterste punt waar je een heel mooi uitzicht hebt. Je kan in de buurt nog wat extra wandelen. Ik mag niet vaak los rondlopen aangezien baasje schrik heeft dat ik de afgrond instort.

St Ives

St Ives is een iets groter kuststadje met wat meer winkels. De baasjes laten hun dan ook helemaal gaan. Een aanrader voor enkele uurtjes shoppen, zeker als je graag in surfshopjes komt. Stop regelmatig voor een drankje in één van de vele gezellige zaakjes. Proef ook zeker wat oesters die ze in een kraampje in Fore Street verkopen, ze zijn zéér lekker.

Op korte wandelafstand kan je ook het strand bezoeken en vind je zeer veel visrestaurants.

stives
harlyn (3)

Harlyn beach

De baasjes willen heel graag samen met mij gaan kajakken. Na wat opzoekwerk komen we te weten dat dit mogelijk is in The Harlyn Surf School. Ik hou van water, maar de zee schrikt me nog steeds wat af. Ik ben de golven en het zout niet gewend. In het begin moet ik wat bibberen, maar de baasjes stellen me gerust en mijn gevoel wordt beter. Ze oefenen nog wat met mij om in en uit de kajak te springen, maar ik voel me véél beter op het strand. We kajakken naar een afgelegen strandje waar ik alle stress van me af kan schudden.

Na ons kajak avontuur blijven we nog even op het strand. Hier zijn zowel kinderen als honden, surfers, zwemmers en kajakkers welkom.

Google Maps

Bekijk hier de voorbereiding van onze reis via Google Maps. Je vindt er zowel onze eigen tips als reistips die het baasje heeft gevonden op andere websites en reisgidsen. Ook handig als leidraad om onderweg te navigeren. We hebben jammer genoeg niet de tijd gehad om al deze plekjes te bezoeken, maar de meesten zijn wel door ons goedgekeurd.

Nog leuke plekjes gevonden? Laat het me snel weten!