Nationaal Park KRKA

krka (15)

AANKOMST

Na het bezoeken van Plitvice met het traditionele parkeren van de auto en de rest te voet te verkennen is ons bezoek aan Krka iets heel anders. De baasjes parkeren flink op de aangegeven parking in Lozovac. Maar na het kopen van een ticketje, mogen ze verder rijden met de auto. Dit is blijkbaar wel enkel in de winter toegelaten.

Omgeving LOZOVAC

De weg naar beneden is adembenemend. We stoppen dan ook een paar keren om dit uitzicht vast te leggen. Beneden doet het ons erg aan Plitvice denken met de houten paadjes en de mooie watervallen. Je kan er een plaatselijke molen bezoeken waar duidelijk wordt uitgelegd hoe er alles in zijn werk gaat. De wandeling, de watervallen en de uitzichten zijn er zeer mooi, dus je bent er wel een tijdje zoet.

krka (10)
krka (1)

LUNCHTIME!

Na ons bezoek aan Lozovac rijden we verder noordwaarts. We stoppen in de buurt van Dubravice aan het water. Ik mag er zelfs het water in. Vandaag is de temperatuur zalig, dus terwijl de baasjes lunchen, neem ik een plons in het zalige water.

ROSKI SLAP en omgeving!

We rijden verder naar Roski Slap. Hier wacht een vriendelijke ranger ons op en vertelt de mogelijkheden die we in de buurt hebben. We wandelen naar Roski Slap en verkennen de omgeving nog wat.

De klim omhoog voor het mooie zicht slaan we over en de baasjes zetten zich op het terras bij Kristijan. Toeval dat dit open is, maar wat een geluk hebben ze. Ze kopen er lokale olijfolie en zelfgemaakte schnaps om mee naar huis te nemen. We rusten lekker uit op het terras en genieten van ons hapje en drankje (ja hoor, ook de baasjes). Onderweg naar ons verblijf genieten we nog van een mooie zonsondergang in de buurt van Cikola Canyon.

krka (5)

Plitvice

De Adriatische kust

Istrië