Istrië

Opatija (9)

OPATIJA

Wat een verschil met de rest van onze reis. Opatija is echt een fancy stadje! Veel chique winkels aanwezig, die wij met plezier overslaan om langs het strand te wandelen. Hier is wat meer volk en dus blijf ik aan de leiband. Wandel zeker eens langs de vele mooie beelden die er staan en geniet van een lekker drankje met het mooie uitzicht.

Waterval ZARECKI KROV

Op 1 januari plannen we een mini roadtrip door Istrië. We beginnen met een mooi stukje natuur. De Zarecki Krov waterval bereik je na een korte wandeling. Het is een speciale waterval waar het water over een brede rots naar beneden stort. Wandel zeker ook een stukje langs de Pazinčica-rivier en geniet van de mooie natuur.

ZareckiKrov (2)
Pula (4)

PULA

We rijden verder naar Pula, waar zich het bekende amfitheater bevindt. Parking moeten we niet betalen op feestdagen. In het amfitheater geraken we niet, maar je kan er helemaal omheen wandelen en kan constant naar binnen kijken. Ook al voeren ze er nog restauratiewerken uit, toch is het prachtig om te zien. In Pula is voor de rest weinig te beleven, dus rijden we verder.

ROVINJ

Rovinj is een karaktervol stadje. Wandel zeker eens omhoog naar de mooie kerk die er staat met het verre  uitzicht. Onderweg zijn vele leuke straatjes met originele winkeltjes. Wij kopen er de beste truffelolie ooit volgens de baasjes. Ik weet wat ze deze avond zullen eten. Ook de omgeving van de jachthaven is de moeite: een leuke boulevard met de nodige terrasjes om te bekomen van deze drukke dag.

Rovinj (2)

Plitvice

De Adriatische kust

Nationaal Park Krka

Limski Fjord Panorama (1)

Panorama LIMSKI FJORD

We eindigen onze tocht met een bezoek aan het panorama-punt Limski Fjord. Bij het aankomen zijn enkele plaatselijke verkopers hun standjes aan het opruimen. Eéntje denkt aan de baasjes nog iets te verdienen en doet haar best. Ze weten ze te overtuigen voor wat plaatselijke gestookte schnaps met vijgen en olijfolie… Het is er weer heel rustig, dus kunnen we vanop verschillende plekken genieten van de ondergaande zon met het mooie uitzicht. Ik mag weer los rondlopen. Mooie afsluiter van deze leuke dag!