De Alde Faenen

Prachtige natuur, ideaal om met een bootje te verkennen!

aldefaenen (10)

We lezen dat dit Nationaal Park best per boot te verkennen is. Baasje belt een dag op voorhand even naar enkele verhuurmaatschappijen of ze nog bootjes verhuren en of ik ook mee op de boot mag. Ze vertellen dat er nog wel enkele bootjes beschikbaar zijn en dat ik zeker welkom ben.

We vertrekken ’s morgens vroeg richting camping it Wiid en regelen vrij snel een bootje. Veel zijn er niet meer beschikbaar in het laagseizoen, maar na een korte uitleg en wat gestuntel van de baasjes om het gevaarte onder controle te krijgen, zoeven we over het water. Ik moet even wennen aan de bewegingen van het bootje, maar ben vrij snel op mijn gemak. Trek zeker genoeg warme kledij aan, want het kan vrij fris worden op het water.

aldefaenen (3)
aldefaenen (2)

Het uitzicht is prachtig. We komen bijna niemand anders tegen en genieten dus maximaal van de rust. Blijkbaar is dit in het hoogseizoen wel anders en moet je dan goed opletten waar je vaart. Halverwege onze tocht meren we aan om ons lunchpakket op te eten. Controleer goed waar je mag aanmeren met je hond. Dit is niet overal toegelaten, maar staat wel steeds goed aangegeven.

11 Steden

Schiermonnikoog