ADRIATISCHE KUST

zadar (5)

ZADAR

Zadar is een mooie, gezellige stad aan de Adriatische Zee. We doen er een daguitstap en bekijken de mooie gebouwen. Bezoek “the greeting to the sun”. Dit ligt op de uithoek van de wandelboulevard langs het water. Het is een soort trap die wanneer er golven doorheen lopen speciale klanken produceert.

SIBENIK

We verblijven in Sibenik in een super Airbnb dichtbij het centrum. Het centrum van Sibenik is het meest gezellige centrum dat we tegenkomen. Het heeft alleen maar kleine, smalle, gezellige straatjes. Er zijn veel restaurantjes en barretjes. Zo raden de baasjes zeker Cocktail bar Rebus aan. Ze hebben in de winter wel geen cocktails, maar hun biertjes en wijnen zijn ook zeer lekker. Willen je baasjes eens heel lekker uit eten, stuur ze dan naar Restoran Pjat. Een gezellige zaak met zéér lekker eten!

sibenik (4)
trogir(10)

TROGIR

Ook Trogir is een gezellig stadje. Het is er wel minder druk en in de winter een beetje doods, maar wel zeker de moeite om even te stoppen en de Kamerlengo toren te bekijken. Het is een reusachtig, prachtig gebouw. Wandel zeker langs het water richting de binnenstad.

SPLIT

Split is een magnifieke stad. Zelfs in de winter is het er levendig, veel meer dan de andere steden langs de kust. Op de boulevard langs het water is er een gedeelte ingericht als Advent-markt. Het andere deel is zeker ook heel gezellig met de leuke terrasjes. Eet tijdens een lunch in Kroatië zeker een sendvič rolani, dit is een soort koude of lauwe wrap met veel lekkers tussen. Bezoek ook zeker de binnenstad met het mooie centrale plein, de kathedraal met zijn toren en vele andere leuke plekjes die je ontdekt tijdens je tocht.

split (5)
Krk (4)

EILAND KRK

Er zijn vele mooie eilanden in de Adriatische Zee. Wij kiezen voor het makkelijkst bereikbare eiland Krk. Op 1 dag rijden we er vlot doorheen en bezoeken we alle plekjes die we willen zien.

Krk dorp is een beetje verlaten. Toch vinden we een zalig terras bij bakkerij Vrbnik. Bestel hier zeker een stuk van de heerlijke stukken taart. We wandelen nog even langs de boulevard en verder langs het strand naar het haventje. Ik kan er helemaal los gaan, want er is voor de rest niemand!

We rijden verder naar Baska en Stara Baska. Onderweg rijden we over een hele mooie weg met prachtige uitzichten. Neem zeker ergens een pauze om te genieten van het uitzicht en om enkele prachtige foto’s te nemen.

We bezoeken Baska Beach. In de zomer zijn hier geen honden toegelaten op het strand, maar wel op de boulevard en vlak naast. De baasjes laten me nu wel even crossen op het strand. De paar locals die we tegenkomen, hebben er niets op tegen.

Plitvice

Nationaal Park Krka

Istrië