5 van de 11 Friese steden

Van groot naar klein en naar onze mening ook te beginnen met de leukste!

LEEUWARDEN

leeuwarden (3)

Leeuwarden is de grootste stad van Friesland en volgens ons ook de leukste. Ze hebben er een Brownies & Downies, waar de baasjes grote fan van zijn. Brownies & Downies is een restaurant waar mensen met een beperking werken, zowel in de keuken als in de bediening. Ze zijn bij Brownies & Downies ook grote fan van mij, dus ik mag mee binnen en krijg veel knuffels en een grote kom water. Nadat de baasjes er genoten hebben van hun lunch, trekken ze de binnenstad in met een aantal zeer leuke winkels: loop zeker eens binnen in de Zuivelhoeve en koop er de lekkerste kazen. We lezen ergens dat een bezoek aan de Blokhuispoort niet mag ontbreken. Dit is een voormalige gevangenis die is omgetoverd tot een cultureel bedrijvencentrum. Zo vind je er de leukste mini-winkeltjes in verschillende cellen, maar ze organiseren er ook vaak evenementen. Er is ook een hostel gevestigd en je kan er ook iets eten en drinken. Neem zeker eens een kijkje op hun website.

SNEEK

Sneek heeft een groter centrum met leuke winkelstraten en terrasjes. Deze zijn vaak lekker verwarmd. Moest het te koud zijn, ben je op de meeste plaatsen ook binnen welkom met je hond. Laat je baasjes er zeker een Sneker Pypke proeven. Die van mij vonden het alleszinds een lekker biertje.

IMG_20181030_171023
harlingen

HARLINGEN

We beginnen bij onze verkenning van Harlingen bij de Haven.
Het is een gezellige haven met een aantal leuke zaakjes in de buurt. We
wandelen verder naar het centrum. Hier zijn ook een aantal leuke winkels, dicht in elkaars buurt.

FRANEKER

Franeker is eerder een klein stadje maar lang zijn we er
niet gebleven. De baasjes dronken er een planetenbiertje in Brasserie De
Stadstuin. Een zéér leuk ingerichte zaak die grenst aan het planetarium.

franeken
Sloten

SLOTEN

Het eerste stadje dat we bezoeken is Sloten. Het is hier héél rustig en er is jammer genoeg ook nergens iets open. Maar waarschijnlijk wel logisch op een dinsdag namiddag buiten het seizoen in zo’n klein stadje. Sloten heeft een heel gezellig maar zeer klein centrum. Wandel zeker eens langst Molen de Kaai.

Schiermonnikoog

De Alde Faenen